Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Το σπίτι που ετοιμάζει ο κορυφαίος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ (Roger Federer) στο Χέρλιμπεργκ της Ελβετίας


Απόλυτη ηρεμία αναζητεί ο Ρότζερ Φέντερερ και έχει επιλέξει το ιδανικό μέρος για να ζήσει ήσυχα με την οικογένεια του μετά το τέλος της καριέρας του




Καθαρές και μοντέρνες γραμμές έχει το σπίτι που έχουν επιλέξει να ζήσουν ο Ρότζερ Φέντερερ και η σύζυγος του, Μίρκα μαζί με τα δίδυμα κορίτσια τους.

Η διάσημη οικογένεια πήρε στα χέρια της τα σχέδια ενός παλατιού το οποίο θα χτιστεί σε έκταση έξι στρεμμάτων στο Χέρλιμπεργκ, το οποίο βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα μακριά από τη λίμνη της Ζυρίχης.


Ο αρχιτέκτονας Αρντ Γκάγκερ Χέρμαν έχει δημιουργήσει μια ευρύχωρη κατοικία σε αρκετά επίπεδα, δίχως να επεμβαίνει στην πράσινη όαση, ενώ το σπίτι βλέπει στη λίμνη.

Τα κλειδιά του σπιτιού θα δοθούν στους Φέντερερ το 2016, πιθανότατα την τελευταία χρονιά στην καριέρα του πιο επιτυχημένου σύγχρονου τενίστα. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Φέντερερ διατηρεί σπίτια στη Ζυρίχη, στο Ντουμπάι (σ.σ. προετοιμάζεται το χειμώνα), στη Νότια Αφρική, ενώ έχει και το δικό του διαμέρισμα στο ξενοδοχείο Καρλάιλ της Νέας Υόρκης, όπου διαμένει κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Όπεν.



Roger Federer
Ο Φέντερερ στο Τουρνουά Γουίμπλεντον του 2009.



Ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ (Roger Federer) είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών - σύμφωνα μάλιστα με τις κατά καιρούς δηλώσεις σχολιαστών τένις και τενιστών, "ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών" [2][3][4][5]. Από τις 23 Ιουνίου 2014 ο Φέντερερ κατέχει την τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη Μερικά από τα αναρίθμητα ρεκόρ του μεγαλύτερου τενίστα όλων των εποχών είναι η παραμονή του επί 302 εβδομάδες ως νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (237 εκ των οποίων συνεχόμενες, γεγονός που καθιστά άλλο ένα απόλυτο ρεκόρ για το ανδρικό τένις), η κατοχή 17 τίτλων Grand Slam και 6 τίτλων ATP World Tour Finals, η κατάκτηση 5 συνεχόμενων τίτλων σε δύο διαφορετικά Grand Slam (Γουίμπλεντον και US Open), η κατάκτηση 3 Grand Slam σε κάθε μία από τρεις διαφορετικές σεζόν (2004, 2006 και 2007), η συμμετοχή του σε 24 τελικούς Grand Slam (κατέχοντας, μάλιστα, τα δύο ρεκόρ συμμετοχής σε συνεχόμενους τελικούς Grand Slam -10 και 8 αντίστοιχα), η συμμετοχή του σε τουλάχιστον 5 τελικούς σε κάθε Grand Slam (5 στο Αυστραλιανό Όπεν, 5 στο Ρολάν Γκαρός, 8 στο Γουίμπλεντον και 6 στο US Open), η συμμετοχή του στους τελικούς και των τεσσάρων Grand Slam σε τρεις διαφορετικές σεζόν (2006, 2007 και 2009), η συμμετοχή του σε τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις τελικούς Grand Slam σε πέντε διαφορετικές σεζόν (2004, 2006, 2007, 2008, 2009) και η συμμετοχή του σε 23 συνεχόμενους ημιτελικούς Grand Slam (δεύτεροι, με 10 συνεχόμενους ημιτελικούς, έρχονται οι Ροντ Λέιβερ και Ιβάν Λεντλ).

Διαβάστε περισσότερα για το βιογραφικό του στη Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org/wiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου