Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ιδέες διακόσμησης σε στυλ VINTAGE




pinterest.com
Ο ακριβής ορισμόςτου vintage στυλ, αφορά την διακόσμηση με αντικείμενα,καινούργια ήμεταχειρισμένα, κατασκευασμένα όμως σε παλαιότερες εποχές και συγκεκριμέναστις δεκαετίες 1930-1950.

Στην πρακτική του βεβαίως εφαρμογή σε σπίτια ...κοινών θνητών, κυρίως λόγω τουκόστους παρόμοιων αντικειμένων όταν πρόκειται για αυθεντικές αντίκες, βασίζεται κυρίως σε κάθε είδους σύγχρονα αλλάπαλαιωμένου ύφους αντικείμεναεπεξεργασμένα με τεχνικές παλαίωσης,υφάσματα που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές όπως π.χ δαντέλες, έντονα φλοράλ, πορσελάνινα και γυάλινααντικείμενα σε παλιό στυλ κλπ. Οι συνδυασμοί όλων αυτών, ο αριθμός τους μέσα σε έναν χώρο αλλά και το στυλ-είδος και των υπόλοιπων στοιχείων του καθορίζει τον βαθμό τουvintage που μπορεί να εμπεριέχεται σε χώρους διακοσμημένους συνολικά σε ύφος Country, Shabby Chic ή απλώς Kλασσικούς, ενώ η αντίστοιχη "vintage" εκδοχή τουμοντέρνου ύφους είναι το στυλ retro, βασισμένο επίσης σε αντικείμενα και στοιχεία παλαιώνμεν αλλά πιο σύγχρονων εποχών και συγκεκριμένα στις διακοσμητικές τάσεις και επιλογές των δεκαετιών 1950-1970.




pinterest.com


pinterest.com
Οι τεχνικές παλαίωσηςσε ξύλινα καιμεταλλικά αντικείμενα και εκείνη τουντεκουπάζ, είναι τα "κύρια" όπλα για ναμετατρέψετε κάθε είδους σύγχρονααντικείμενα σε "παλαιά" ενώ εξέχουσα θέση σε ένα τέτοιο στυλδιακόσμησης θα βρουν κάθε λογής παλαιά κομμάτια που θαανασύρετε από τα ...σεντούκια της γιαγιάς ή της μαμάς από σερβίτσια, διακοσμητικά αντικείμενα, γυάλινασκεύη, καθρέφτες, ασημικά έως υφάσματα και παλιάέπιπλα, τα οποία είτε θα χρησιμοποιήσετε ως έχουν είτε επίσης θα εφαρμόσετε κάποια τεχνική παλαίωσης τονίζοντας την vintage γραμμή τους.



pinterest.com


pinterest.com
Είναι ένα "απλό" κατά βάση στυλ βασισμένο όχι απαραίτητα σε σε ακριβά υλικά καιεφαρμόσιμο όχι μόνο στο καθιστικό ή την κρεβατοκάμαρα αλλά ακόμη και στην κουζίνα, το μπάνιο κλπ. είναι γενικά η διακοσμητική "απομίμηση" εποχών, πριν τα σπίτια μαςκατακλυστούν απόεντοιχισμένεςκουζίνες, ειδικάντουλάπια μπάνιου κλπ. και ένα ύφος που μπορεί θαυμάσια να δημιουργηθεί ακόμη και με την χρήση αποκλειστικά DIY δημιουργιών τόσο σε έπιπλα όσο και σε επιμέρους αντικείμενα, αφού όψη παλιού μπορείτε να δώσετε σε κάθε μορφής επιφάνεια, συνεπώς και με μικρόσχετικά κόστος αφού ως "βάση" για τέτοιες είδους κατασκευές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου οικονομικά κομμάτια που θα βρείτε στην αγορά είτε αφορούν έπιπλα είτεεπιμέρους διακοσμητικά αντικείμενα.




























































































































































pinterest.com
http://www.soulouposeto.gr/2014/08/50-vintage.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου