Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Open House Athens 15-17/4/2016


Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής . Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται κάθε άνοιξη και φέτος, τρίτη χρονιά, στις 15-17 Απριλίου 2016.

Η ιδέα είναι απλή: 91 σημαντικά κτίρια και χώροι στην Αθήνα ανοίγουν τις πόρτες τους για ένα σαββατοκύριακο και 450 εθελοντές, στην πλειοψηφία τους αρχιτέκτονες και φοιτητές αρχιτεκτονικής, περιμένουν να μας ξεναγήσουν και να μας μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε κτίριο και τη δημιουργία του. Στη λίστα περιλαμβάνονται κτίρια όπως: το Δημαρχείο της Αθήνας, το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, το Μπάγκειο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, το Μουσείο Βορρέ, το Εβραϊκό μουσείο, κ.ά.

Δείτε το πρόγραμμα ξεναγήσεων : http://www.openhouseathens.gr/buildings/open2016/


ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Η συμμετοχή του κοινού στις ξεναγήσεις γίνεται με την εξής διαδικασία:

Μελετάτε το πρόγραμμα

Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.

Περιμένετε τη σειρά σας για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη.


Φέτος το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens 2016 είναι πλούσιο σε δράσεις! Πέρα από την κυρίως δράση, το σαββατοκύριακο των OPEN TOURS, υπάρχουν οι ξεναγήσεις που γίνονται στο πλαίσιο του MADE in Athens, του OPEN BIKE (με χορηγό τη solebike) και του OPEN SCHOOL.

Ενημερωθείτε για τις 6 διαδρομές που περιλαμβάνει στις 16 & 17 Απριλίου και κάντε εγκαίρως κράτηση, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στα γκρουπ των συμμετεχόντων παρέχεται ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος ασφαλείας από τη Solebike, ο έντυπος αναμνηστικός οδηγός του OHA 2016 και προτεραιότητα στις ξεναγήσεις. Συμμετοχή 10€, με κράτηση στο:
http://www.openhouseathens.gr/draseis/open-bike/



Ακόμα, ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος σε σταθμούς του Μετρό (σε συνεργασία με τις ΣΤΑ.ΣΥ),
Το σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου, πέρα από το OPEN TOURS, προγραμματίζονται 2 ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος σε σταθμούς του Μετρό, σε συνεργασία με την ΣΤΑ.ΣΥ A.E.:
1) Σταθμός Μοναστηράκι, Σάββατο 16/04, ώρα 12:00
2) Σταθμός Πειραιά, Κυριακή 17/04, ώρα 13:00 (πέρα απο τον σταθμό του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και στο Μουσείο Σιδηροδρόμου)
Για την παρακολούθηση τους απαιτείται κράτηση εδώ:http://www.openhouseathens.gr/draseis/ksenagisi-metro/
*περιορισμένος αριθμός θέσεων



o διαγωνισμός φωτογραφίας OPEN PHOTO (με χορηγό τη Fujifilm),
Γωνίες αρχιτεκτονικές και γωνιές βιωματικές, εκεί που συναντώνται το μάτι, το μυαλό και η καρδιά. Στο OPEN HOUSE Athens 2016!
Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας του OHA 2016 έχει θέμα “Corners”. Ανεβάστε φωτογραφίες σας από τη δράση στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας ‪#‎fujifilm_oha2016‬. Οι φωτογραφίες που αποδίδουν το θέμα με τον πιο ενδιαφέροντα και δημιουργικό τρόπο, θα κερδίσουν καταπληκτικές φωτογραφικές μηχανές από τη Fujifilm.
http://www.openhouseathens.gr/draseis/sony-open-photo/



το TIME TO CLOSE Party (με χορηγό τη Sol) και το σεμινάριο της Σχολής Βακαλό, του μεγάλου χορηγού του ΟΗΑ 2016: Be an MA student for a weekend.


Κάθε Open House διοργάνωση πρέπει να τελειώνει όσο καλά άρχισε... Την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 21:30, σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στον Πολυχώρο K8 Point (Ερμού 119 & Αστιγγος), όπου η αυλαία του OHA 2016 θα πέσει με τον καλύτερο τρόπο: με μουσικές από τον Dj Stam και άφθονες παγωμένες μπύρες Sol!


17ΑΠΡ
Time To Close Party ΟΗΑ 2016


Επιπλέον, λειτουργούν 2 ενημερωτικά σημεία, τα OPEN BOX, από όπου μπορείτε να προμηθεύεστε τον οδηγό και να ενημερώνεστε για τις δράσεις (IANOS, Σταδίου 24 & Τεχνόπολη, Γκάζι).

Το ΟΗΑ χαρίζει 2 priority passes...Αποκτήστε τον έντυπο οδηγό του ΟΗΑ 2016 απο το OPEN BOX στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24 ) μέχρι την Παρασκευή 15/04 στις 20.00 και μπείτε στην κλήρωση για να έχετε προτεραιότητα στις ξεναγήσεις του σαββατοκύριακου!



Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και ενημερωθείτε για τον τρόπο συμμετοχής σε κάθε δράση, εδώ


https://www.facebook.com/OpenHouseAthens/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου